ISBN:
9789460035289 (ebook) 9789460035210 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
26/09/2017

‘Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,’ zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: ‘Maar het helpt wel.’ Een uitspraak die bedrijfskundige, politicus en bestsellerauteur Pieter Winsemius uit het hart gegrepen is. Gewapend met deze uitspraak verdiept hij zich in het verband tussen creativiteit en prestatie, en komt daarbij tot verrassende inzichten.

Zo laat Winsemius overtuigend zien dat een creatieve doorbraak niet zomaar tot stand komt, maar dat daar iets aan voorafgaat. En creativiteit in groepsverband – van een team tot een hele samenleving – is te sturen. We kunnen met z’n allen veel meer dan we denken. Al helpt een beetje gek zijn soms wel een beetje. Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel is een heerlijk en aanstekelijk boek over het geheim van creativiteit en inspiratie.

In navolging van zijn bestseller over sport en leiderschap, Je gaat het pas zien als je het doorhebt, waarvan ruim 200.000 exemplaren werden verkocht, belicht Pieter Winsemius in dit boek het verband tussen creativiteit en (top-)prestatie, zowel individueel als met anderen.


"Een mozaïek van wetenswaardigheden en belevenissen. Vergeet overigens het cliché dat een creatieveling een eenzaat is. "

- HR Square

"Dankzij zijn rijke ervaring als minister, consultant, beleidswetenschapper én hardloper, zit hij nooit om concrete voorbeelden verlegen."

- de Volkskrant

Over de auteur

Pieter Winsemius

Pieter Winsemius is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Voorheen was hij minister van VROM. Hij schreef eerder onder andere de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Over Cruijff en leiderschap.

© Foto: Vincent Mentzel

Meer over deze auteur