ISBN:
9789460035524 (ebook) 9789460034084 (paperback)
Aantal pagina's:
160
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
07/05/2012

‘Toeval is logisch.’ Cruijff kijkt je altijd aan als hij het zegt, zo van: heb je het wel begrepen? Het is hem volkomen duidelijk en jij zit erbij en knikt braaf mee. En denkt: waar heeft-ie het over? Tot het gaat dagen en je begrijpt plotseling wat hij bedoelt.

Cruijff was en is nog altijd een orakel. Zijn uitspraken hebben in de loop van de jaren velen geïnspireerd. De humor, de laconieke scherpte, de werkelijkheidszin en de verborgen wijsheid van veel van wat Cruijff schijnbaar losjes zegt, geven telkens weer aanleiding om na te denken en je eigen gedachten en ideeën erop los te laten.

In 2004 schreef Pieter Winsemius de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, over Cruijff en leiderschap. Zo’n 200.000 exemplaren later neemt hij de kern van Cruijffs woorden nog eens onder de loep en voorziet die van uitleg en commentaar, aangevuld met eigen waarnemingen, meningen en associaties.

‘Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het wel beter hebben uitgelegd,’ zegt Cruijff ooit tegen een journalist. Pieter Winsemius legt de lezer gelukkig alles uit, en dat is een groot plezier, want als je hem begrijpt, dan kun je een hoop opsteken.


Over de auteur

Pieter Winsemius

Pieter Winsemius (1942) is bedrijfskundige en voormalig minister van vrom. Daarnaast was hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Winsemius publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, waarvan meer dan 200.000 exemplaren werden verkocht. 

© Foto: Vincent …

Meer over deze auteur