ISBN:
9789463820059 (ebook) 9789463820042 (paperback)
Aantal pagina's:
352
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
11/02/2019
Verschijningsdatum:
11/02/2019

Het moderne Saoedi-Arabië is een mysterie, bij de meeste mensen alleen bekend aan de hand van steekwoorden: olie, woestijn, Mekka, islamitisch, steenrijk, vrouwonvriendelijk en recentelijk ook moordzuchtig. Sinds kroonprins Mohammed bin Salman een even ambitieus als controversieel moderniseringsprogramma begon, is er echter van alles gaan schuiven. Hoe zal het land zich ontwikkelen in de eenentwintigste eeuw?

Mark Blaisse reisde veel en langdurig door het land om een antwoord op die vraag te vinden. Hij overnachtte bij prinsen in de woestijn, verkende de weg naar Mekka, plukte dadels, bezocht galerieën met verboden kunst en verbaasde zich over het behendige geflirt in winkelcentra. Hij ontdekte een paradoxaal maar ook verbazingwekkend openhartig Saoedi-Arabië, dat we niet kennen uit de krant.

In dit fascinerende boek ontsluiert hij een koninkrijk tussen streng-conservatieve waarden en een open samenleving met autorijdende vrouwen, gemengde collegezalen, theaters en pretparken. Zelfs toeristen zijn weer welkom. Of blijkt dat allemaal toch een fata morgana?

Lees hier een fragment uit De Saoedi’s.

In de media:

De Saoedi’s als boekentip in De Telegraaf, 21 april 2019.

Mark Blaisse was te gast bij Cafe Weltschmerz, 15 februari 2019. Klik hier om het interview terug te kijken. 

Mark Blaisse was te gast bij omroep MAX: Door Andere Ogen om te spreken over de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, 29 oktober 2018. Klik hier om de uitzending terug te kijken. 


Over de auteur

Mark Blaisse

Mark Blaisse is historicus, schrijver en journalist. Hij reisde en werkte veelvuldig in het Midden-Oosten en de Arabische wereld. Eerder publiceerde hij onder andere Het orakel van Napels.

(Foto © Kors de Bruin)

Meer over deze auteur