ISBN:
9789460031113 (paperback) 9789460034381 (ebook)
Aantal pagina's:
368
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
23/06/2016

Hoe is het om niet alleen elk etensrestje in huis te kunnen ruiken, maar ook het verdriet van mensen of zelfs het verstrijken van de tijd intuïtief te kunnen aanvoelen? Waarom kan een piepklein hondje zo fijn spelen met een grote Deense dog? Waarom moet een hond een man op een fiets wel achterna zitten? Kortom, hoe is het voor een hond om te leven op een halve meter boven de grond, terwijl hij al de geuren van het trottoir opsnuift en tegen onze enkels en knieeën aankijkt?

Dit boek geeft een frisse en unieke kijk op de wereld van honden, vanuit het oogpunt van de hond. In heldere taal maakt de lezer kennis met de vermogens van honden en krijgt een beeld van hoe het zou kunnen zijn om een hond te zijn.


Leesfragment

Leesfragment ‘De wereld van de hond’.

Umwelt: honden hebben er een neus voor

Vanochtend werd ik gewekt door Pump. Ze streek met haar snorharen over mijn lippen en zat op enkele millimeters afstand nadrukkelijk aan me te snuffelen om te zien of ik wakker was, in leven was. Haar pogingen om mij te wekken onderstreepte ze met …

Lees dit bericht

Over de auteur

Alexandra Horowitz

Alexandra Horowitz doceert psychologie aan Columbia University. Ze is gepromoveerd in de cognitieve wetenschappen en heeft onderzoek verricht naar het kenvermogen van mensen, neushoorns, bonobo’s en honden. Zeventien jaar lang heeft ze haar leven gedeeld met een onwetende proefpersoon, Pumpernickel, een prachtig exemplaar van het vuilnisbakkenras.

Meer over deze auteur