ISBN:
9789460036804 (ebook)
Aantal pagina's:
320
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
19/08/2013

Als we leren het alledaagse op een andere manier te bekijken en, om met Sir Arthur Conan Doyle te spreken, ‘de observatie van trivialiteiten’ beoefenen, blijkt dat we in de wereld om ons heen veel meer kunnen waarnemen dan we aanvankelijk dachten. Geluiden blijken schaduwen te onthullen. Uit een lichaamshouding valt iemands karakter op te maken. En de onderkant van een blad aan een boom openbaart een wereld op zichzelf.

In Met andere ogen loopt Alexandra Horowitz door New York, in gezelschap van verschillende deskundigen, onder andere een stadssocioloog, een kunstenares, een geoloog, een arts, een hond en een peuter. Tijdens deze wandelingen wordt duidelijk op welke manier zij de wereld om zich heen waarnemen, en wat ze zien.

Horowitz beschrijft de mysteries rond de menselijke waarneming met humor en met oog voor fascinerende details. Dat leidt tot een beter begrip van de manier waarop wij de wereld en elkaar tegemoet treden en nodigt uit tot een oplettender bestaan. Er valt zo veel meer waar te nemen – als we maar de moeite nemen om écht te kijken.


Over de auteur

Alexandra Horowitz

Alexandra Horowitz’ werk bestaat uit het bestuderen van hondengedrag. Ruim twintig jaar geleden begon ze spelende honden te observeren voor haar onderzoek, tegenwoordig leidt ze haar eigen Dog Cognition Lab aan Barnard College in New York. Ze schreef meerdere boeken, waaronder de bestseller De wereld van de hond. Ze woont met haar gezin van homo sapiens, …

Meer over deze auteur