ISBN:
9789463823036 (ebook) 9789463822718 (paperback)
Aantal pagina's:
352
Uitgever:
Balans

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een pup? Twintig jaar na het enorme succes van De wereld van de hond besloot Alexandra Horowitz dat uit te zoeken in De wereld van de puppy. Hondenopvoedboeken en puppycursussen zijn er genoeg. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk van binnen vanaf het moment dat een pup wordt geboren? Op haar eigen onderzoekende, humorvolle manier doet Horowitz met grote kennis van zaken verslag van de sociale en cognitieve mijlpalen in het leven van de pup. Het zijn momenten die we vaak missen. Tijdens die eerste maanden worden we doorgaans zo compleet in beslag genomen door alle zindelijkheids- en gedragstrainingen.

Horowitz beschrijft de wereld voor het eerst vanuit puppyperspectief: hoe beginnen honden hun omgeving te zien en ruiken? Hoe geven ze er betekenis aan en hoe worden ze een individuele persoonlijkheid? Ze is erbij wanneer de ogen van de pups opengaan. En wanneer ze elkaar beginnen te herkennen en kennismaken met mensen, andere dieren en voorwerpen om zich heen. Ze observeert hun eerste spelletjes en hun puberstreken. En ze duikt in de vele onderzoeken naar de ontwikkeling van honden en van mensen om mogelijke parallellen te zien – en op te merken hoe honden zich van ons onderscheiden. De wereld van de puppy is een onmisbaar boek voor iedereen die zijn hond beter wil begrijpen in de wonderbaarlijke, vaak lastige, maar uiteindelijk ook heerlijke puppyleeftijd.

Bekijk ook Alexandra’s recente Tedtalk, waarin je alvast kennis maakt met de manier waarop ze honden beter probeert te begrijpen:


Leesfragment

Leesfragment ‘De wereld van de puppy’

[…]

 

Er is geen tekort aan honden in mijn leven. Niet alleen woon ik in een stad waar het barst van de honden – veel ervan zijn zo gewend aan het stadsleven dat ze niet op- of omkijken als je in het voorbijgaan je hand uitsteekt om ze even over de kop te kriebelen …

Lees dit bericht

Over de auteur

Alexandra Horowitz

Alexandra Horowitz’ werk bestaat uit het bestuderen van hondengedrag. Ruim twintig jaar geleden begon ze spelende honden te observeren voor haar onderzoek, tegenwoordig leidt ze haar eigen Dog Cognition Lab aan Barnard College in New York. Ze schreef meerdere boeken, waaronder de bestseller De wereld van de hond. Ze woont met haar gezin van homo sapiens, …

Meer over deze auteur