ISBN:
9789460034909 (paperback) 9789460034954 (ebook)
Aantal pagina's:
160
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
18/11/2016

Het was voor velen onvoorstelbaar, maar gebeurde toch: op 8 november 2016 versloeg Donald Trump aartsrivaal Hillary Clinton. Hij volgt op 20 januari 2017 Barack Obama op als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika.

De zeventigjarige multimiljardair Trump groeide op als zoon van een New Yorkse vastgoedondernemer en had al snel door dat een gewoon burgermansbestaan níets voor hem was. Rijk wilde hij worden, beroemd, berucht, gezien, besproken: een niets en niemand ontziende winnaar.

In dit boek zet Amerika-kenner Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Hoe verliep de campagne tegen ‘draaikont’ Hillary Clinton? Een Amerikaanse president zonder enige politieke ervaring, is dat gevaarlijk? Een Bokito in het Witte Huis. Hoe loopt dat af?

Aan de hand van de meest trumpiaanse foto’s en uitspraken blikt Groenhuijsen in
President Donald Trump. ‘Iedereen houdt van mij’ terug op de Amerikaanse verkiezingen, die werden gekenmerkt door schandalen en omstreden uitspraken. Na zijn verkiezing was ruziezoeker Trump ineens poeslief en riep op tot nationale verzoening. Maar hoe duurzaam is dat vrome voornemen?


Nieuws

Trump is gestoord, gevaarlijk én geniaal.

1 februari. De Verenigde Staten maken zich op voor de eerste voorverkiezingen in Iowa. Charles Groenhuijsen schreef het volgende artikel voor het nrc.

Gestoord, gevaarlijk én geniaal

In lezingen over de Amerikaanse verkiezingen verdedig ik energiek de stelling dat Donald Trump ‘gestoord, gevaarlijk en geniaal’ is. Mijn toehoorders zijn het met de eerste twee kwalificaties gretig eens. …

Lees dit bericht

"Groenhuijsen beschrijft vlot en geestig hoe Trump al sinds zijn vroege jaren vol is van zichzelf."

- AD Magazine
Leesfragment

‘President Donald Trump. Iedereen houdt van mij’

Trump op toernee

‘Ik ben blij dat Trump niet politiek correct is. Daar hebben we hier geen tijd voor.’ – Trump-aanhanger in New Hampshire

‘Als ik het woord “nee” hoor, is dat onmiddellijk een uitdaging voor mij. Als je bereid bent hard te werken, kom je er vaak achter dat problemen …

Lees dit bericht

Over de auteur

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de VS en in Nederland. Hij publiceerde een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, waaronder Oh, oh, Amerika en Amerikanen zijn niet gek.

Meer over deze auteur