ISBN:
9789460030451 (ebook) 9789460035012 (paperback)
Aantal pagina's:
368
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
11/05/2015

Charles Groenhuijsen is al tientallen jaren gefascineerd door Amerika. Hij werkte en woonde er een groot deel van zijn leven. In Oh, oh, Amerika schrijft hij bevlogen en met grote kennis van zaken over zijn tweede vaderland. Want wat weten we nu écht over Amerika? In dit verhelderende boek laat hij zien hoe Amerika ondanks de verkiezing van de rechtse Donald Trump maatschappelijk naar links opschuift.

Tijdens het presidentschap van Barack Obama veranderde er veel: van het wettelijk toestaan van het homohuwelijk en marihuana tot het sluiten van duizenden kerken per jaar in een traditioneel diepgelovig land. De Amerikaanse economie bleef zich intussen vernieuwen. Onze wereld zou er anders uitzien zonder Apple, Facebook, Google, AirBnB en Uber. Toch bleef er ook veel hetzelfde: de ongelijkheid tussen blank en zwart, de extreme verschillen tussen arm en rijk en het nog altijd immense en in onze ogen bizarre wapenbezit.

Van alle presidentskandidaten leek Donald Trump lange tijd de onwaarschijnlijkste om het roer van Obama over te nemen. Toen dat toch gebeurde, schudde de wereld op haar grondvesten. Wat zal er van de erfenis van Obama overblijven? Hoe gaat het straks met de persvrijheid? De gezondheidszorg? Het wapenbezit? En wat merken we in de rest van de wereld van zijn aanpak?


Leesfragment

Lees hier een fragment van Oh, Oh, Amerika

INLEIDING

Zijn Amerikanen toch een beetje gek?

‘Ik houd meer van Amerika dan van elk ander land in de wereld. Daarom eis ik dat ik Amerika voortdurend mag blijven kritiseren.’ — James Baldwin, African-American schrijver

‘Amerika zal nooit van buitenaf vernietigd worden. Als we falen en onze vrijheden verliezen is dat omdat we …

Lees dit bericht

"Een absolute aanrader"

- Management boek

Over de auteur

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de VS en in Nederland. Hij publiceerde een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, waaronder Oh, oh, Amerika en Amerikanen zijn niet gek.

Meer over deze auteur