ISBN:
9789463823449 (ebook) 9789463822855 (paperback)
Aantal pagina's:
320
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
14/10/2023

Paul Witteman was jarenlang de bekendste journalist van Nederland, maar zijn grote liefde is de muziek. Hij schreef meer dan vierhonderd stukken over zijn favoriete componisten en hun vaak getroebleerde levens, maar ook over zijn muzikale familie en de rol van muziek in zijn eigen leven.

Het zijn stukken die iedereen de klassieke muziek in slepen. Witteman is de muzikale gids die je eenieder gunt. Daarom selecteerde Floris Kortie – jarenlang zijn muzikale metgezel in het televisieprogramma Podium Witteman – de mooiste columns, essays en andere schrijfsels. Op originele wijze brengt hij de teksten van Witteman samen én voorziet ze van aanvullingen, muzikale hoor en wederhoor en deskundig commentaar. Zo ontstaat een bijzonder portret van de nestor van de Nederlandse journalistiek.

Twee verschillende generaties, uiteenlopende smaken, botsende opvattingen maar hetzelfde enthousiasme voor het wonder van de muziek maken dit een onweerstaanbaar boek.

 


Luister ook naar de Een huis vol muziek-afspeellijst op Spotify>


 


"Een huis vol muziek heeft iets weg van een muzikale biografie. Duik Een huis vol muziek en je maakt kennis met de grootste schoonheid, maar ook met de grootste duisternis in de levens van de scheppers daarvan. "

- Nederlands Dagblad

"Een prachtige gids door de wereld van de klassieke muziek. Twee verschillende generaties, uiteenlopende smaken, botsende opvattingen, maar hetzelfde enthousiasme voor de wereld van de muziek maken dit een onweerstaanbaar boek."

- Lezersreactie

"Paul Witteman toont zich in dit boek een gepassioneerde muziekliefhebber die over vele componisten en hun werken iets kan vertellen."

- Bazarow

Over de auteur

Paul Witteman

Paul Witteman (1946) is journalist en tv-presentator. Hij is een bevlogen liefhebber van klassieke muziek en schreef daar onder meer Het geluid van wolken en Hoor en wederhoor over. Naast zijn televisiewerk (onder andere Pauw & Witteman, nova en Buitenhof) schreef hij jarenlang een column in de Volkskrant.

© Foto: Allard de Witte

Meer over deze auteur

Floris Kortie

Presentator en programmamaker Floris Kortie (1986) groeide in Podium Witteman uit tot een van de gezichten van de klassieke muziek. Sinds 2022 presenteert hij de opvolger Podium Klassiek, is hij jurylid bij opera talentenjacht Aria en maakt hij podcasts en theatervoorstellingen over muziek, waaronder Het jaar 250 na Beethoven, die lovende recensies kreeg.

Foto @Lilian …

Meer over deze auteur