ISBN:
9789460038174 (ebook) 9789460039164 (paperback)
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
26/02/2015

Het borrelt en bruist in de Nederlandse laboratoria. Over niet al te lange tijd kunnen we ledematen, organen en spieren op kweek bestellen – of anders met een druk op de knop in 3D printen – als onze oude zijn versleten. Een reëel scenario of toch science fiction? Over deze en vele andere vragen gaat Sleutelen aan de mens, het gezamenlijke project van onderzoeksjournalist Rob de Lange en programmamaker Paul Witteman. Worden we met alle technische, genetische en mechanische verbeteringen die binnenkort mogelijk zijn ook werkelijk een ‘beter mens’? Is onsterfelijkheid haalbaar over honderd jaar? En worden we daar uiteindelijk gelukkiger van? Aan de hand van gesprekken met vooraanstaande wetenschappers, denkers, beleidsmakers en patiënten gaan De Lange en Witteman op zoek naar antwoorden.


"Witteman en De Lange belichten de voor- en nadelen van de vervaagde grenzen tussen mens en machine en tussen genezen en verbeteren. "

- EOS magazine
Vara

Witteman ontdekt - Sleutelen aan de mens

Bekijk item

Over de auteur

Rob de Lange

Rob de Lange (1957) was eindredacteur en onderzoeksjournalist bij NOVA. Ook werkte hij bij Vrij Nederland en Buitenhof. Tegenwoordig is hij algemeen verslaggever bij Het Financieele Dagblad. Hij was mede-auteur van Ik ben integer, jij bent integer, adviezen en sterke verhalen uit de boardroom. Samen met Paul Witteman schreef hij Sleutelen aan de mens.

Meer over deze auteur