ISBN:
9789463823203 (ebook) 9789463823166 (paperback)
Aantal pagina's:
128
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
31/08/2023

Claudia de Breij en Paul van Vliet, twee van Nederlands bekendste cabaretiers, uit twee verschillende generaties, schrijven elkaar persoonlijke brieven. Ze discussiëren vrijuit over hun vak, over hun verlegenheden, over hun voorkeuren en onzekerheden. Over een leven dat zich zo vaak afspeelt of heeft afgespeeld in de schijnwerpers. 

Een vol Carré, ja geweldig. Maar er is toch meer? De liefde, de jeugd, het ouder worden, de oorlog toen, en de plotselinge oorlog nu, een Oekraïens gezin in huis, het verdriet dat iedereen meemaakt en gelukkig ook de troost. In deze liefdevolle, scherpzinnige, en vaak geestige briefwisseling wordt de lezer hun leven binnengetrokken. 

Totdat Paul van Vliet plotseling komt te overlijden, en deze briefwisseling ineens in de schaduw van zijn dood staat. Toch is wat zo ruw werd onderbroken een klein afgerond document humain, springlevend en vitaal, door Claudia vanuit dat nieuwe perspectief prachtig ingeleid en uitgeleid.


"Nuchter en vol liefde, volstrekt zonder gluiperig sentiment"

- Jaques D'Ancona

"Springlevend en vitaal. Een mooie briefwisseling die veel langer had moeten duren. Dan hadden wij als lezers veel langer mogen genieten van beider zicht op de wereld."

- www.leeskost.nl

Over de auteur

Paul van Vliet

Paul van Vliet (1935-2023), cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoorde tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn. 

© Foto: Jacqueline de Haas

Meer over deze auteur

Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) maakt theater, muziek, boeken en televisie en is een van de geliefdste cabaretiers van dit moment.

Foto © ANP/ Jeroen Jumelet

Meer over deze auteur