ISBN:
9789463822640 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans

Twee van Nederlands bekendste cabaretiers, uit twee verschillende generaties, schrijven elkaar persoonlijke brieven. Ze discussiëren vrijuit over hun vak, over hun verlegenheden, over hun voorkeuren en onzekerheden. Over een leven dat zich zo vaak afspeelt of heeft afgespeeld in de schijnwerpers. En zo ontstaat een uniek en openhartig portret van deze twee grootheden uit de Nederlandse cultuur.

Een vol Carré, ja geweldig. Maar er is toch meer? De liefde, de jeugd, het ouder worden, de oorlog toen, en de plotselinge oorlog nu, een Oekraiens gezin in huis, het verdriet dat iedereen meemaakt en natuurlijk de troost. In deze liefdevolle, scherpzinnige, en vaak geestige briefwisseling wordt de lezer de levens binnengetrokken van deze gedreven cabaretiers, die elkaar zeldzaam eerlijk vertellen wat hen bezighoudt.


Over de auteur

Paul van Vliet

Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn. 

© Foto: Jacqueline de Haas

Meer over deze auteur

Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) maakt theater, muziek, boeken en televisie en is een van de geliefdste cabaretiers van dit moment.

Foto © ANP/ Jeroen Jumelet

Meer over deze auteur