Aantal pagina's:
216
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
25/11/2011

Niemand is een grotere nachtmerrie geweest voor de internationale veiligheidsdiensten dan Osama Bin Laden. Na de aanslagen van 9/11, waarvoor hij verantwoordelijk wordt gehouden, lukte het hem nog bijna tien jaar lang om uit de machtige handen van de CIA te blijven en vanuit zijn schuilplaats een van de grootste terreurnetwerken ter wereld te blijven leiden.

Op 2 mei 2011 werd Bin Laden na maandenlange voorbereiding in Pakistan opgespoord en uiteindelijk door het hoofd geschoten door Amerikaanse elitetroepen. Zonder proces, zonder verdediging. Maar wat zou er zijn gebeurd als er wél een rechtszaak tegen hem had plaatsgevonden?

In dit boek wekt Geert-Jan Knoops een fictieve rechtszaak tegen Osama Bin Laden tot leven. De lezer wordt meegenomen in een intrigerend strafproces waarbij de Verenigde Staten proberen om Osama Bin Laden veroordeeld te krijgen. Maar ook Bin Laden verweert zich. De feiten stellen het Amerikaanse rechtssysteem en de politiek ter discussie, en sluiten een veroordeling van Bin Laden misschien wel uit.

Neem plaats in de jury en oordeel zelf.


Over de auteur

Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Knoops (1960) is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en visiting professor aan de Shandong University in China. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam en in die hoedanigheid sinds 2012 verbonden aan het wereldwijde Innocence Network. Hij behandelde vele bekende zaken, waaronder de Puttense en de Deventer moordzaak, de zaak van Ina Post …

Meer over deze auteur