ISBN:
9789460033636 (ebook) 9789460031700 (paperback)
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
16/11/2017

Op 15 juli 2005 worden op Bonaire twee broers vermoord aangetroffen bij de vuurtoren Spelonk. Ze zijn op afschuwelijk wijze om het leven gebracht. De Bonairiaanse gemeenschap is geschokt. De drie mannen die ervoor worden opgepakt, worden tot in hoogste instantie voor deze moorden veroordeeld. Maar de veroordeling van twee van hen roept bij sommigen veel twijfel op.

Als in 2012 het Knoops’ Innocence Project wordt gevraagd onderzoek te doen naar hun onschuld, ontspint zich een unieke rechtszaak met een onverwachte ontknoping. De Spelonk-zaak zal de geschiedenis ingaan als een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit.

In De laatste kamer laat topadvocaat Geert-Jan Knoops de lezer kennismaken met de ontluisterende wereld van gerechtelijke dwalingen, waarin hij is gespecialiseerd. Op spannende en meeslepende wijze beschrijft hij de wereld van onmacht, duisternis en hoop, die verbonden is aan het lot van mensen die onterecht achter de tralies zitten.

Beluister HIER het interview met Geert-Jan Knoops over zijn boek bij programma ‘Nooit meer slapen’ met Pieter van der Wielen

 

 


"Boeit tot de laatste pagina."

- Elsevier

"'De Laatste Kamer' is een indrukwekkend boek. Een beklemmend en door zijn ingetogenheid ontroerend verslag zodanig opgeschreven dat het mij als lezer aangrijpt. Ik heb het in een ruk uitgelezen.. "

- Pieter Storms Ex-presentator programma Breekijzer

"Fascinerend boek"

- Paul van Liempt - BNR

"Het boeit en leest als een trein"

- Rob ten Hove van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

"Een ontluisterend beeld van de rechtsgang […] De opeenstapeling van onkunde en onwil is verbijsterend. [...] Het verhaal grijpt je bij je strot."

- Antilliaans Dagblad

Over de auteur

Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Knoops (1960) is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en visiting professor aan de Shandong University in China. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam en in die hoedanigheid sinds 2012 verbonden aan het wereldwijde Innocence Network. Hij behandelde vele bekende zaken, waaronder de Puttense en de Deventer moordzaak, de zaak van Ina Post …

Meer over deze auteur