ISBN:
9789460037740 (ebook) 9789460032936 (hardcover)
Aantal pagina's:
80
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
01/03/2011

De hemel is goud verkent de grens tussen ambitie en overmoed.

In mei 1903 scheuren honderden coureurs en één dame over bochtige zandwegen in de beruchte automobielenrace van Parijs naar Madrid. De tocht kent zo’n dramatisch verloop dat ze al in Bordeaux moet worden gestaakt.
De roekloosheid van de renners en het lot van pioniers als Renault en Bugatti weerspiegelt de nietsontziende drang om te winnen.

Door deze geschiedenis vlecht Suzanna Jansen een tweede verhaal dat zich in onze tijd afspeelt op de anilineleren achterbank van een Audi – en waarin de inzet minstens zo hoog is.

Waar gaat pioniersdenken over in luchtfietserij? Wanneer raken de hemelbestormers verblind door hun eigen dromen?
De hemel is goud is een meeslepende dubbelvertelling over datgene wat je op wilskracht en talent kunt bereiken – of verliezen.


Over de auteur

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen (1964) woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller. Inmiddels zijn er meer dan zestig drukken verschenen en meer dan 300.000 exemplaren van het boek verkocht. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland en het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in …

Meer over deze auteur