ISBN:
9789460036071 (paperback) 9789460035180 (hardcover) 9789460038372 (ebook)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
04/01/2013

Na het overweldigende succes werd deze zomer Het Pauperparadijs, theaterspektakel over Arm en Rijk in reprise genomen. Dit stuk van regisseur Tom de Ket is gebaseerd op de bestseller van Suzanna Jansen. Vanwege deze voorstelling en de grote media-aandacht ervoor, is er een nieuwe editie van Het pauperparadijs verschenen.

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin, probeert koste wat kost haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent trots aan een gerucht over een voorname afkomst en een misgelopen erfenis. Maar is dat werkelijkheid of mythe?

Suzanna Jansen, haar kleindochter, volgt vijf generaties van haar familie: van de goedbedoelde heropvoedingsgestichten in Veenhuizen tot het wonen-onder-toezicht in de twintigste eeuw. Gaandeweg tekent zich af hoe de familiegeschiedenis onlosmakelijk is verbonden met de opvoedcampagnes die vele Nederlanders hebben ondergaan.

De 61ste editie bevat een extra hoofdstuk met nieuwe, aangrijpende informatie over een van de hoofdpersonen.


"De laatste volwassene in de familieketen is het medium geworden van de vorige vijf generaties die een leven leefden van armoede en schaamte. In haar, de schrijfster, trilt de geschiedenis nog een keer na. De persoonlijke inzet en betrokkenheid waarmee Jansen haar gevonden familieverhaal vertelt, maakt grote indruk."

- de Volkskrant
Nieuws

Theaterspektakel ‘Het pauperparadijs’

Op zaterdag 18 juni gaat theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’ in première, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen en geschreven en geregisseerd door Tom de Ket (o.a. ‘De Verleiders’ en ‘de Drentse Bluesopera’). In de hoofdrollen onder meer Dragan Bakema, Paul Kooij en Steyn de Leeuwe. Met veertig voorstellingen en plek voor duizend bezoekers per avond is ‘Het Pauperparadijs’ …

Lees dit bericht

Over de auteur

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen (1964) woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller. Inmiddels zijn er meer dan zestig drukken verschenen en meer dan 300.000 exemplaren van het boek verkocht. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland en het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in …

Meer over deze auteur