ISBN:
9789460039874 (paperback) 9789460039881 (ebook)
Aantal pagina's:
128
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
28/02/2019

Het is 2011. Wael is 19. Hij is student Economie aan de universiteit van Homs. Hij heeft een appartement. Een baan. Een vriendin. Hij is opgevoed met het idee dat je altijd voor jezelf moet kunnen zorgen en dat je nooit moet opgeven. Op een terrasje in de zon, kletsend met zijn vriendin, weet hij dat het leven hem goedgezind is. Hij gaat met haar trouwen, geen twijfel mogelijk.

Het is 2018. Wael is 27. Hij is student ict aan de universiteit van Amsterdam. Hij heeft een vluchtelingenstatus. Een stageplek. Een eigen stichting. Hij weet dat je altijd voor jezelf moet zorgen en nooit moet opgeven. Hij is een bokser, veerkrachtig, positief. Alleen, zonder zijn vriendin. En zonder familie. Hij werkt aan de toekomst, maar in dromen durft hij niet meer te geloven.

Suzanna Jansen luisterde naar Wael en tekende zijn levensverhaal op: het aangrijpende relaas van een gewone jongen, die door een oorlog zijn normale leven stukje bij beetje ziet afbrokkelen. Tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen, de Middellandse Zee over.

Suzanna Jansen: ‘Dit is een belangrijk verhaal. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt. Ik ben blij dat Wael mij zijn vertrouwen heeft gegeven. Voor ons is dit een verhaal, voor hem zijn leven. Ik heb bewondering voor zijn optimisme en zijn levenslust.’


Over de auteur

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen (1964) woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller. Inmiddels zijn er meer dan zestig drukken verschenen en meer dan 300.000 exemplaren van het boek verkocht. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland en het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in …

Meer over deze auteur