ISBN:
9789460037566 (ebook) 9789460038952 (paperback)
Aantal pagina's:
184
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
25/09/2014

Onder leiding van Erik Staal groeit Vestia, het voormalig Gemeentelijk Woningbedrijf Den Haag, in korte tijd uit tot de grootste woningcorporatie van Nederland. Omvangrijke herstructureringen, de bouw van complete Vinex-wijken, overnames van noodlijdende branchegenoten: niets gaat de zonnekoning van de corporatiewereld te ver. Zijn ster rijst tot ongekende hoogte.

Eind 2011 komt aan dit sprookje abrupt een einde. Mede door fraude met ingewikkelde financiële producten (derivaten) raakt Vestia verzeild in een van de grootste speculatieschandalen ter wereld. Alleen dankzij een ingrijpende reddingsoperatie blijft het de volkshuisvester overeind. Waar is het smeergeld gebleven? Wie waren de mensen achter dit schandaal? En: wat heeft hen bewogen?

Op basis van uitgebreide research en gesprekken met tientallen betrokkenen, onder wie enkele hoofdrolspelers, beschrijft journalist Jan Smit hoe en waarom een semi-overheidsorganisatie naar de rand van de afgrond werd gedreven.


"In Het derivatendrama geeft financieel-economisch journalist Jan Smit een boeiend en ontluisterend inkijkje in de opkomst en ondergang van woningcorporatie Vestia. "

- Algemeen Dagblad

Over de auteur

Jan Smit

Jan Smit (1962) is financieel-economisch journalist en auteur. Hij werkte onder meer bij het ANP en HP/De Tijd. In mei 2014 verscheen van zijn hand De opdracht. De vele gezichten van Herman Wijffels, een biografie van de voormalige topman van de Rabobank.

Meer over deze auteur