ISBN:
9789460033612 (ebook)
Aantal pagina's:
208
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
20/04/2011

Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Als ik er nou eens achter zou komen hoe mannen denken over liefde, verliefdheid, zoenen, tederheid en sex, zou mij dat dan dichter bij de verzoening tussen mannen en vrouwen brengen? Als ik erin zou slagen mannen beter te begrijpen, zou liefde dan minder grillig worden? Wat vinden mannen eigenlijk belangrijk aan vrouwen, behalve het cliché dat sex genoemd wordt?

In haar nieuwe boek, waarin liefde en sex een hoofdrol spelen, gaat Corine Koole op zoek naar de verborgen opvattingen, motieven, verlangens van mannen. Openhartige interviews met bekende en minder bekende Nederlandse en Vlaamse mannen worden afgewisseld met aandoenlijke, geestige ervaringen van haarzelf. Zo weet Koole een prachtig en genuanceerd contrast te scheppen tussen de emoties van vrouwen en die van mannen inzake liefde en sex. Want al gaat dit boek over het raadsel man – dat raadsel krijgt pas diepte door het af te zetten tegen de vrouwelijke tegenhanger.

Corine Koole behoort tot de beste interviewers van Nederland. Liefde, geluk en sex horen tot de thema’s waarin zij zich heeft gespecialiseerd. De laatste jaren publiceerde ze vooral in Linda. en Volkskrant Magazine, waar rubrieken als ‘Hij/zij’ en ‘Lust en liefde’ horen tot de best gelezen bijdragen. Koole publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestsellers Ik wil jou en In bed of op de keukentafel, over hoe vrouwen sex beleven.

Uit de interviews voor dit boek:

‘Ik gun iedere vrouw één dag de hormonen van een man’ – Peter Blok, acteur

‘De vijand van het verlangen is het alledaagse’ – Alex Korzec, psychiater

‘Ik houd van zijn vrolijke billlen. En als hij me kietelt word ik blij’ -¬ Paul de Leeuw, amuseur

‘Iedere avond als we naar bed gaan, denk ik: wat wordt het, ja of nee.’ – Jan van Veldhuizen, glazenwasser

‘Vreemdgaan is alleen mogelijk wanneer je je kunt houden aan de tien gouden regels.’ – Ronald Giphart, schrijver

‘Een vrouw moet gezond naar zee ruiken. Je moet de sappen voelen stromen.’ – Kamagurka, tekenaar

‘De ware Arnon openbaart zich niet in mijn orgasme.’ – Arnon Grunberg, schrijver

‘Mannen hebben verliefdheid meer nodig dan vrouwen.’ – Mark Mieras, wetenschapsjournalist


Over de auteur

Corine Koole

Corine Koole behoort tot de beste interviewers van Nederland. De laatste jaren publiceerde ze vooral in Linda en Volkskrant Magazine. Koole publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Ik wil jou. Onlangs verscheen van haar hand de bundel interviews Hoe mannen liefhebben.

© Foto: Robin de Puy

Meer over deze auteur