ISBN:
9789050187640 (paperback)
Aantal pagina's:
268
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
10/02/2006

Hoe word ik gelukkig? Na de generaties die in de jaren zestig en zeventig opgroeiden met het idee van ‘alles moet kunnen’, volgde een generatie die daar weer heel anders over dacht. Geborgenheid, eeuwige trouw waren nu de idealen, maar ook: zelfontplooiing en vrijheid.

Corine Koole voerde 67 gesprekken waarin ‘doorsnee’-paren vertellen over hun liefde voor elkaar. Met deze aangrijpend eerlijke, soms schrijnende verhalen over jaloezie, trouw, hartstocht, toeval en bedrog ontstond een klein portret van de liefde in Nederland. Want welke idee├źn over de volmaakte liefde er ook heersen, het blijft altijd weer eindeloos zoeken naar de ideale partner. Zoeken, wachten of zomaar geluk hebben.

De verhalen, die eerder in Volkskrant Magazine verschenen, zijn voor dit boek geactualiseerd. Wat gebeurde er na de publicatie van de bekentenissen (die voor velen van de partners ook nieuw waren)?


Over de auteur

Corine Koole

Corine Koole behoort tot de beste interviewers van Nederland. De laatste jaren publiceerde ze vooral in Linda en Volkskrant Magazine. Koole publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Ik wil jou. Onlangs verscheen van haar hand de bundel interviews Hoe mannen liefhebben.

© Foto: Vincent Mentzel

Meer over deze auteur