Aantal pagina's:
208
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
19/04/2007

Een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over liefde, dood en vriendschap – en de grenzen daarvan.

Al tijdens het werken aan haar succesvolle interviewbundel Ik wil jou , waarin Corine Koole Nederlanders aan het woord laat over hun grote liefde, begon zij aan Wat blijft is liefde, een op ware gebeurtenissen gebaseerde liefdesgeschiedenis die zich afspeelde in de jaren negentig. Het is het aangrijpende verhaal van een Nederlandse correspondente in Rome tijdens de laatste weken van haar leven.

Als Felicia hoort dat ze binnenkort dood zal gaan, wil ze alleen, zonder haar geliefde, haar laatste weken doorbrengen in haar appartement met dakterras in het zinderende Rome, slechts verzorgd door een paar vrienden. Voor haar geliefde, een journalist die zich manisch op zijn werk heeft gestort, is haar aangekondigde dood een ramp en haar besluit een onbegrijpelijke afwijzing, die hij niet kan accepteren. Felicia zelf ziet haar beslissing als het enig mogelijke eerbetoon aan haar grote liefde.
De strijd met haar geweten, haar onontkoombare verval en de pogingen van haar geliefde Felicia nog éénmaal te mogen beminnen, leiden tot een ontroerende ontknoping.


Over de auteur

Corine Koole

Corine Koole behoort tot de beste interviewers van Nederland. De laatste jaren publiceerde ze vooral in Linda en Volkskrant Magazine. Koole publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Ik wil jou. Onlangs verscheen van haar hand de bundel interviews Hoe mannen liefhebben.

© Foto: Robin de Puy

Meer over deze auteur