ISBN:
9789463822152 (ebook) 9789463821940 (paperback)
Aantal pagina's:
304
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
29/10/2021

Toen Nederland in maart 2020 in een ‘intelligente lockdown’ terechtkwam, zat intensivist Diederik Gommers plotseling in het oog van de coronastorm. Niet alleen werd hij ineens gesprekspartner van het kabinet, daarnaast zat hij avond aan avond in de talkshows om uit te leggen wat er aan de hand was. Dat deed hij, tot waardering van velen, rustig en zonder eromheen te draaien. Gommers, die nog nooit met de landelijke politiek te maken had gehad en ook nooit eerder op tv was geweest, werd van de ene dag op de andere een Bekende Nederlander met op Instagram een half miljoen volgers.

In dit boek vertelt hij openhartig en zonder opsmuk hoe het er achter de schermen aan toeging. Wat betekent het als je als arts plotseling politieke invloed krijgt? Wat gebeurde er precies tijdens de overleggen in het Catshuis? En wat doe je als je live op tv tegenover iemand komt te zitten die zegt: #ikdoenietmeermee?

Natuurlijk komt ook de intensive care voorbij. Hoe ziet het dagelijks leven er daar uit? Hoe begeleid je een doodzieke patiënt? Hoe zoek je je weg tijdens een crisis en voor welke keuzes kom je als arts te staan?

Diederik Gommers uit het rustige Wijngaarden blijkt niet alleen een bevlogen arts, maar ook een aanstekelijk en openhartig verteller, en een echte family man. Journaliste Wilma de Rek, die hem op de voet volgde, tekende zijn bijzondere verhaal op. Intens is een uniek, persoonlijk, inside verslag van de coronaperiode door de ogen van een man die met zijn optreden alom grote indruk maakt.

 

 


"Zeer openhartig."

- NRC

"Dit boek is smullen."

- Eva Jinek

"Dit boek is niet alleen het verhaal van Diederik Gommers maar een boeiend verslag van de afgelopen tijd waarin het vaak draaide om corona."

- De leesclub van alles

Over de auteur

Wilma de Rek

Wilma de Rek (1963) is chef Boeken bij de Volkskrant. Ze publiceerde eerder onder andere Stand-up filosoof, Encyclopedie der Nederlanden (met Bert Wagendorp), Van Big bang tot burn-out en Leef als een beest (met Witte Hoogendijk).

Meer over deze auteur