ISBN:
9789460030918 (hardcover)
Aantal pagina's:
512
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
24/08/2015

Moet je horen is een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar. Het is een ware schatkamer: de prachtige paradijsverhalen, het zondvloedverhaal, de aangrijpende geschiedenis van Jozef en zijn broers. Maar ook de verhalen over koning Saul, David en Salomo, over Ruth en Esther, en natuurlijk de gelijkenissen die Jezus vertelde en de verhalen die over zijn geboorte, leven en sterven de ronde deden.

Meesterverteller Nico ter Linden schrijft voor kinderen en hun ouders en grootouders en doet dat op zo’n manier dat ook de betekenis van alle
verhalen aan het licht komt.

Vertellen en uitleggen tegelijk is een kunst die Ter Linden als geen ander verstaat. Het grote succes van zijn zesdelige serie Het verhaal gaat… bewijst dat hij de bijbel dichterbij de mensen weet te brengen.

Moet je horen is een levendige en spannende gids die iedereen kan gebruiken om zijn kinderen een beetje wegwijs te maken in de wereld van de Bijbel.

De originele en kleurrijke tekeningen van Ceceli Josephus Jitta voegen een dimensie toe en versterken de kracht van de tekst met onverwachte en fantasierijke beelden.


Over de auteur

Nico ter Linden

Nico ter Linden (1936 – 2018) was twintig jaar lang predikant van de Westerkerk in Amsterdam.

Als schrijver werd hij vooral bekend door de zesdelige serie Het verhaal gaat…, waarin hij, als vrijzinnig dominee, verhalen uit de Bijbel hervertelt en uitlegt. Van de boeken, die tussen 1996 en 2003 bij uitgeverij Balans verschenen, werden ruim …

Meer over deze auteur